divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Recriminen unes declaracions de Conxita Campoy sobre el reconeixement dels drets homosexuals

amics_platja_280x87.jpgEn una carta publicada al diari AVUI, Lluís Parera, membre del Col·lectiu Gai de Barcelona, ha rebutjat "totalment" unes manifestacions de l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, on afirmava que la ‘discreció’ va ser clau per al reconeixement dels homosexuals.

En una carta publicada al diari AVUI, Lluís Parera, membre del Col·lectiu Gai de Barcelona, ha rebutjat "totalment" unes manifestacions de l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, on afirmava que la ‘discreció’ va ser clau per al reconeixement dels homosexuals.

Drets

Segons Parera, aquesta afirmació "és un insult intolerable cap a les moltíssimes persones – de tot el món – que, a través del seu esforç personal, han lluitat i lluiten de manera totalment visible i gens discreta pels drets dels homosexuals", es lamenta.

Clandestinitat

"És cert que a Catalunya, iniciadora del moviment d’alliberament homosexual a Espanya durant el franquisme, el MELH (antecessor del FAGC) va actuar en un relatiu silenci – diu -, però, com és fàcil d’entendre, era per una senzilla qüestió de clandestinitat i supervivència en un medi absolutament hostil", afegeix. En aquest sentit, Parera defineix l’alcaldessa com a "desinformada" i la convida "a rescatar la informació de la gens discreta manifestació – encara clandestina – del 1977 a la Rambla barcelonina, a banda, és clar, de convidar-la a venir a les ‘manis’ per l’alliberament que es fan a Catalunya al voltant del 28 de juny".

Moviment homosexual

Finalment, Lluís Parera puntualitza que el moviment homosexual no "va ser" sinó que "és", "perquè encara hi ha molt per fer, fins i tot al seu municipi", assegura, i recorda que "encara avui dia, després d’anys de ‘discreció’, som insultats fins i tot públicament per televisió i ràdio", conclou.

Declaracions

Conxita Campoy va fer aquestes declaracions emmarcades en la recent polèmica encetada perquè les ordenances del consistori malgratenc preveuen sancions fins a 200 euros per la pràctica del nudisme al municipi "fora de les zones autoritzades". Campoy va demanar paciència als nudistes per aconseguir aquests "espais propis" i va fer servir el terme "discreció" com un element clau per impulsar altres formes de vida "com l’homosexualitat".

Zones nudistes

D’altra banda, En el proper ple de l’Ajuntament, ERC de Malgrat proposarà que s’autoritzin unes zones a la platja del municipi perquè els nudistes puguin practicar aquesta activitat sense el risc de poder ser sancionats.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris