dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Cebrià de Vallalta aprova per unanimitat una moció que prohibeix els circs amb animals

Carlos Marco | Sant Cebrià de Vallalta

La moció, presentada per el Grup Municipal del PSC, va ser aprovada per unanimitat en el ple ordinari celebrat el dijous 29 de octubre.

Carlos Marco | Sant Cebrià de Vallalta

La moció, presentada per el Grup Municipal del PSC, va ser aprovada per unanimitat en el ple ordinari celebrat el dijous 29 de octubre.

La moció presentada es basa en un model preparat per l’associació animalista Libera, que està fent una campanya per aconseguir la desaparició de Catalunya dels circs que utilitzen animals salvatges en el seu espectacle.

Durant la discussió de la moció es varen argumentar tots els motius ètics i de maltractament físic i psíquic que desaconsellen la continuïtat d’aquest tipus d’espectacles i que son incompatibles amb la creixent sensibilització de la societat vers el patiment animal. També es va argumentar el perill que representa la instal·lació al municipi d’un circ amb animals salvatges que poden escapar-se, tal i com va passar fa ben poc a l’Escala amb una elefanta del Circo Americano.

Els animals salvatges han de viure al seu habitat i no tenim cap dret a fer-los servir pel nostre entreteniment. Màxim quan aquesta activitat no implica cap tasca de manteniment de les especies, ans al contrari, ja que està comprovat que per exemple un elefant que pot viure més de 60 anys en estat de llibertat, difícilment arriba als 25 anys de vida en els circs.

La moció del PSC que ja contava amb la simpatia d’ICV i d’ERC, va generar dubtes en el si d’alguns dels regidors de CiU, dubtes que es van esvair quan dos dies abans del ple el grup municipal del PSC va trametre a tots el regidors un dossier de la associació animalista Libera, a on queden perfectament explicats tots els arguments en contra d’aquest tipus de circs.

El PSC de Sant Cebrià agraeix a la associació animalista Libera tot el seu suport, que ha estat clau per la consecució d’aquest consens del ple, així com als regidors del diferents grups municipals per la seva sensibilitat vers el patiment animal i per l’interès mostrat en l’estudi d’aquesta moció.

Bloc

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris