divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Pol impulsa una guia pràctica de codis ètics municipals

ajuntament_de_sant_pol_280x87.jpgL’Ajuntament de Sant Pol de Mar ha impulsat la creació d’una guia que inclourà les bones pràctiques i els codis ètics que ha d’aplicar l’administració municipal.

L’Ajuntament de Sant Pol de Mar ha impulsat la creació d’una guia que inclourà les bones pràctiques i els codis ètics que ha d’aplicar l’administració municipal.

Grup motor

Aquesta iniciativa, una idea de la regidoria de Participació Ciutadana de Sant Pol, ha donat peu a la creació de l’anomenat "Grup motor d’elaboració d’un codi ètic municipal que inclogui una guia pràctica a Catalunya".

Eina útil

Ens paraules de la Tècnica de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Pol, Eva Batayé, "Es tracta de crear una eina útil que ara no hi és". Segons informa Batayé, s’impulsaran diversos seminaris i tallers per blasmar en una guia "no només el concepte de la ètica, sinó com aplicar-la en benefici dels ciutadans", i afegeix que "es tracta de conjugar la bona pràctica de la ètica amb una metodologia" que permetria actuar en cada cas. Els tallers es realitzaran conjuntament amb representants de les ciutats de Sant Boi de Llobregat, Girona i Molins de Rei.

Guia de referència

Conceptes com el principi de jerarquia, la passivitat, l’especialització, l’aïllament, l’administració democràtica o la imparcialitat, que no vol dir impermeabilitat, són alguns dels casos que s’inclouran a la guia. Per als impulsors del projecte, no es tracta de fer un volum de caràcter normatiu, sinó una guia de referència per treballar-hi des de cada municipi i ciutat.

Suports

La iniciativa ha rebut el suport de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i altres ens com la Universitat Autònoma de Barcelona, que integren el grup intermunicipal per reflexionar sobre un model codi ètic comú.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris