dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Vicenç de Montalt acull l’exposició “9 Rutes Modernistes a prop de Barcelona”

modernisme_280x87.jpgEl Centre Cívic El Gorg de Sant Vicenç de Montalt acollirà fins el proper 6 d’abril l’exposició itinerant, produïda per la Diputació de Barcelona, "9 Rutes Modernistes a prop de Barcelona".

El Centre Cívic El Gorg de Sant Vicenç de Montalt acollirà fins el proper 6 d’abril l’exposició itinerant, produïda per la Diputació de Barcelona, "9 Rutes Modernistes a prop de Barcelona".

Plafons explicatius

L’exposició està formada per una sèrie de plafons que expliquen cada una de les rutes que formen part de la xarxa 9 Rutes Modernistes prop de Barcelona, amb textos i fotografies dels principals edificis i manifestacions artístiques relacionades amb el Modernisme de cada municipi.

Proximitat

A prop de Barcelona, hi ha molts exemples d’obres modernistes que els grans personatges d’aquest moviment van difondre per tota Catalunya i, molt especialment, en les zones properes a la capital. Per aquest motiu la Diputació de Barcelona va engegar l’any 2001 un programa en xarxa per difondre el patrimoni modernista dins la província, que fins aleshores havia restat en un segon pla respecte de les grans obres mestres del modernisme de la ciutat de Barcelona.

Rutes

Les rutes que s’exposen són: Sitges, en el temps del modernisme; Terrassa, industrial i modernista; el Vallès oriental, el Modernisme a les cases d’estiueig, el Modernisme a l’Alt Penedès i un passeig entre vinyes; el Modernisme al Maresme, a través del llegat de Lluís Domènech i Montaner i Josep Puig i Cadafalch; l’Alt Berguedà, amb el Modernisme de Gaudí a la natura; el Baix Llobregat, de Gaudí al Modernisme popular; Manresa, Modernisme i Art Déco; i Reus, la ciutat de Gaudí.

Horari

L’horari d’obertura al públic de l’exposició és de dilluns a divendres, de 10 del matí a 10 del vespre, i els dissabtes i diumenges, d’11 del matí a 2 del migdia i de 6 a 8 de la tarda.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris