divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Vicenç torna a obrir el camí del Montalt

sant_vicen_280x87_02.jpgEl camí del Montalt ha obert de nou el pas a la ciutadania fruit de les darreres converses mantingudes entre l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i els propietaris de la finca.

El camí del Montalt ha obert de nou el pas a la ciutadania fruit de les darreres converses mantingudes entre l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i els propietaris de la finca.

Conciliació

Per als responsables municipals, l’obertura respon al nou tarannà conciliador que està marcant les negociacions entre l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i la família Rivière, propietària dels terrenys des de fa 6 dècades, amb la que s’ha arribat a un principi d’acord. Actualment, ja s’hi pot accedir a peu i en bicicleta, però està prohibit l’accés de cotxes o motos.

Litigi

El turó del Montalt, indret estretament lligat a la història de Sant Vicenç de Montalt, ha estat font de litigi durant molts anys. Finalment, les diferències van arribar als tribunals, els quals van dictaminar que la propietat d’aquest camí que dóna accés al cim del Montalt requeia sobre la família Rivière. Des d’aquell moment, el camí va quedar tancat.

Espai natural

Ara, segons el consistori santvicentí, el tarannà conciliador d’ambdues parts resultarà beneficiós ja que, d’una banda, s’aconseguirà preservar l’entorn, evitant la construcció en el turó del terme municipal i, per l’altra, "es guanyarà un espai natural d’inestimable valor històric, sentimental i turístic del qual hi podrà gaudir tota la ciutadania".

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris