dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Santa Susanna acull un congrés que cerca solucions a l’alarmant pèrdua de biodiversitat

mapa_280x87.jpgEl II Congrés Nacional de Biodiversitat ha iniciat aquest dimarts, a Santa Susanna, quatre dies d’intens treball. Els experts estatals busquen solucions davant l’alarmant pèrdua de biodiversitat al planeta a causa de l’acció humana.

El II Congrés Nacional de Biodiversitat ha iniciat aquest dimarts, a Santa Susanna, quatre dies d’intens treball. Els experts estatals busquen solucions davant l’alarmant pèrdua de biodiversitat al planeta a causa de l’acció humana.

Experts

El congrés acollirà, del 10 al 13 de febrer, més de 150 investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques i de diferents universitats espanyoles, juntament amb gestors, conservacionistes i representants del Ministeri de Medi Ambient.

Biodiversitat

Durant aquests dies, que coincideixen amb el bicentenari del naixement de Charles Darwin, els científics de l’Estat buscaran solucions davant l’alarmant pèrdua de biodiversitat causada per l’acció de l’home. Segons els experts, aquesta situació "ens fa cada vegada més vulnerables com a espècie biològica i no ens garanteix la supervivència com a espècie en aquest planeta". En aquest sentit, els participants al congrés avaluaran diferents propostes d’actuació per evitar catàstrofes futures davant canvis ambientals i aparicions de plagues de paràsits que, segons adverteixen, "succeiran si no s’atura la pèrdua de biodiversitat".

Turisme de reunions

Els organitzadors del congrès – el Centre d’Estudis Avançats de Blanes-CSIC, sota el paraigües del Programa Internacional Diversitas – han escollit Santa Susanna gràcies a la seva extensa oferta de sales de reunions, les bones comunicacions, la proximitat amb Barcelona i Girona i el seu entorn natural; emmarcat en el treball conjunt entre el sector públic i privat que promociona el producte "Turisme de reunions i esdeveniments" al municipi maresmenc.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris