dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Santa Susanna es queda sense el Festival Shakespeare

festival_shakespeare_280x87_02.jpgDesprés del recent anunci fet per l’alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal (CiU), en què informava que el municipi no participarà en l’organització del Festival Shakespeare d’enguany per motius econòmics, ERC ha lamentat la decisió.

Després del recent anunci fet per l’alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal (CiU), en què informava que el municipi no participarà en l’organització del Festival Shakespeare d’enguany per motius econòmics, ERC ha lamentat la decisió.

Crítiques

Els republicans de Santa Susanna asseguren en un comunicat que "això comportarà una pèrdua important de l’economia local i turística. A més, pensen que "és una falta de rigor, que a un mes de la inauguració de l’edició 2009 l’Ajuntament decideixi abandonar aquesta iniciativa", tot recordant que el Festival va néixer l’any 2003, quan Josep Monreal era regidor de cultura de l’Ajuntament, amb l’objectiu de posar un nou projecte cultural a la comarca i convertir Santa Susanna en un punt de referència cultural.

Mesures

Per ERC "la decisió d’abandonar la organització del Festival Shakespeare és només el desencadenant d’una política de deixadesa i de desinterès que s’ha anat fent ben palesa durant aquests últims anys". Segons els republicans, "perquè aquest Festival seguís funcionant amb èxit i es consolidés com una dels festivals de referència de la comarca haurien estat necessàries un seguit de mesures polítiques, econòmiques i de model informatiu que mai no s’han arribat a posar seriosament sobre la taula des del consistori", conclouen.

2008

L’estiu del 2008, els ajuntaments de Santa Susanna i Mataró van arribar a un acord per impulsar econòmicament i consolidar el Festival Shakespeare al Maresme, traslladant la major part de la seva celebració a Mataró. Amb aquesta col·laboració conjunta, el consistori de Santa Susanna buscava mantenir la Fundació Privada Festival Shakespeare, acollint una petita part de la programació a la Masia Can Ratés del municipi. Ara, Mataró acollirà en solitari el Festival que tindrà lloc a la capital del Maresme del 31 de juliol al 9 d’agost, hores d’ara, amb la programació pendent de confirmar.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris