dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Santa Susanna inaugura la restauració de la Paret d’en Ratés

paret_den_rates_280x87_02.jpgMés d’un centenar de persones van assistir diumenge, 6 de setembre, a la inauguració de la restauració de la Paret d’en Ratés de Santa Susanna.

paret_rates_de_santa_susanna.jpgMés d’un centenar de persones van assistir diumenge, 6 de setembre, a la inauguració de la restauració de la Paret d’en Ratés de Santa Susanna.

Conducció d’aigua

Aquesta obra del segle XIX conduïa originàriament l’aigua de la pluja des de la part alta de la riera fins a la finca de Can Ratés. Actualment, la canalització restaurada i visible té 195 metres de llargada, tot i que antigament, quan es va construir, tenia diversos quilòmetres.

Memòria històrica

L’alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal, juntament amb la regidora de Cultura, Neus Illas, van destacar la importància de la recuperació d’aquest element per al coneixement de la memòria i la història de Santa Susanna. Segons Monreal, "Amb aquesta restauració sabem una mica més com era Santa Susanna i els hàbits d’aquella època". També, l’alcalde va agrair a l’entitat SSOM la col·laboració en els treballs de recerca i documentació. Per la seva banda, l’historiador Pere Tardà va comentar que "els treballs de reconstrucció, reposició i arrebossat han sigut molt conservacionistes per tal de preservar els materials constructius originaris".

BCIL

La Paret d’en Ratés està protegida, des de l’any 2008, com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). És el segon element d’aquestes característiques que es restaura al municipi, després que l’any passat es restaurés el búnquer de la Costa.

Properes restauracions

També, l’Ajuntament de Santa Susanna ha previst un pla d’actuació per a la resta d’obres catalogades com a BCIL per tal de restaurar-les properament. Aquestes són: la Capella del Sant Crist de Balasch, el Molí fariner d’en Jordà, la Masia i la Torre de Can Ratés, l’Església de Santa Susanna, el Conjunt de Mas Parera i Can Salvi i la Torre de Montagut.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris