diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Satisfacció de la Plataforma Cívica Camí Ral de Premià de Mar pel tall de la N-II

no_n-ii_280x87_03.jpgCentenars de ciutadans van participar ahir diumenge en el tall reivindicatiu de la N-II que va tenir lloc entre les 11 del matí i les dues del migdia. Els convocats han manifestat la seva satisfacció per la jornada reivindicativa i festiva.

Centenars de ciutadans van participar ahir diumenge en el tall reivindicatiu de la N-II que va tenir lloc entre les 11 del matí i les dues del migdia. Els convocats han manifestat la seva satisfacció per la jornada reivindicativa i festiva.

Rescatar el peatge

Els manifestants reivindiquen la supressió del traçat actual de l’N-II i la conversió de l’espai que ocupa actualment en un passeig marítim de titularitat municipal. Alhora, reclamen "la gratuïtat de l’autopista C-32 per a tothom". Des de la  Plataforma Cívica Camí Ral de Premià de Mar, que forma part de la Coordinadora de Plataformes "No N-II", entenen que "la variant del trànsit de l’actual N-II ja està feta, és barata rescatar-la i es diu autopista C-32", asseguren. Per la plataforma "s’hauria de convertir en una autovia, amb els accessos necessaris a cada població i ampliar els carrils amb els espais que hi ha banda i banda de l’autopista". A més, "com que ja no seria una autopista, els carrils podrien ser més estrets i se’n podrien fer més", afegeixen.

Reivindicacions

El President de la  Plataforma Cívica Camí Ral de Premià de Mar, Rafel Anguera, ha declarat en una entrevista a Diari Maresme que valora molt positivament les manifestacions que s’han realitzat fins ara "ja que la resposta ciutadana sempre ha estat massiva". Segons Anguera, "si se n’ha parlat en els diferents governs i partits polítics ha estat gràcies a nosaltres que hem fet de corcó i els hem pressionat". Per al president de la plataforma cívica "Cap polític, actualment es qüestiona si cal o no treure l’N-II del Front Litoral, tots tenen clar que sí i això és gràcies a les nombroses reivindicacions".

Banderoles

D’altra banda, en relació a la demanda que ha presentat la plataforma contra l’empresa ACESA per la retirada d’unes banderoles reivindicatives situades en un espai públic de Premià de Dalt, i que comptaven amb els permisos corresponents, Anguera assegura que la concessionària de l’autopista "va actuar amb prepotència". Segons Anguera, "Creiem que a banda de ser una apropiació indeguda, és un atemptat a la llibertat d’expressió", conclou.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris