divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Satisfacció de l’Ajuntament de Sant Pol per l’èxit del sistema de recollida selectiva

recollida_selectiva_280x87.jpgL’Ajuntament de Sant Pol de Mar ha qualificat d’èxit el nou sistema de recollida selectiva al municipi que en el primer mes d’implantació ha generat un estalvi econòmic d’uns 6.000 euros, en estalviar un 35% de la incineració.

L’Ajuntament de Sant Pol de Mar ha qualificat d’èxit el nou sistema de recollida selectiva al municipi que en el primer mes d’implantació ha generat un estalvi econòmic d’uns 6.000 euros, en estalviar un 35% de la incineració.

Reducció

Segons fonts municipals, des del moment en què l’equip de govern va prendre la decisió de gestionar directament el servei de brossa, "ja s’apuntava una important reducció de la despesa comparant-ho amb l’opció que presentava el Consell Comarcal del Maresme". En aquest sentit, el consistori defineix com un "encert" l’aplicació d’aquest sistema propi perquè durant el primer mes d’aplicació Sant Pol no ha portat excedents a l’abocador, ni ha sobrepassat la capacitat que té assignada a la planta incineradora.

Àrees de recollida

Cal tenir en compte que l’any passat, només durant el mes d’octubre, Sant Pol va portar a les plantes de tractament de brossa unes 55 tones d’excedents, que entre penalitzacions i pagaments extraordinaris va suposar un cost afegit de 4.304 euros mensuals. Segons el consistori santpolenc, al cap de l’any aquest sobrecost podria acabar repercutint en la taxa municipal. D’altra banda, el sistema emprat distribuint àrees de recollida a diversos punts del municipi ha funcionat "molt satisfactòriament", un fet per al qual el regidor de Medi Ambient, Ramon Llastarry, ha felicitat els veïns i veïnes de Sant Pol de Mar "per la seva sincera implicació".

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris