dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Seleccionen quatre propostes del Maresme entre les 52 millors històries del “Ficcions 2009”

ficcions_280x87_03.jpgEl concurs literari per a joves "Ficcions" ha seleccionat quatre grups del Maresme entre les 52 millors històries del concurs, escollides entre més de 500 propostes. Enguany, hi han participat més de 2.200 nois i noies.

El concurs literari per a joves "Ficcions" ha seleccionat quatre grups del Maresme entre les 52 millors històries del concurs, escollides entre més de 500 propostes. Enguany, hi han participat més de 2.200 nois i noies.

Històries seleccionades

Les històries que han presentat tres grups d’instituts de Mataró (Marta Frías, Jasmina Avellanedas i, conjuntament, Maria Roser Macià i Anna Gumbau) i una alumna d’Argentona (Júlia Morros) han estat seleccionades pel jurat d’aquesta nova edició de "Ficcions". El jurat n’ha valorat "la qualitat literària, l’originalitat de la trama i la construcció dels personatges".

Concurs

Aquest concurs, organitzat per la revista Secundèria, arriba a la recta final de la tercera edició amb la participació de més de 2.200 nois i noies que, durant dos mesos, han escrit una història en quatre capítols a través del web www.ficcions.cat.

Participació

L’edició 2009 ha comptat amb la participació de joves tots els racons dels territoris de parla catalana: Eivissa, Fraga, Rosselló, Salt, Balaguer, Amposta, Elx i moltes altres poblacions de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears. L’objectiu d’aquests concursos és, segons l’organització, "impulsar la creació literària i el treball en equip en aquells joves amb afició per l’escriptura" on, també, "es pretén oferir-los un espai de creació a la xarxa per compartir amb altres nois i noies les mateixes inquietuds".

Lliurament

L’acte de lliurament de premis se celebrarà el proper 19 de maig, a les 6 de la tarda, a l’Espai Jove Gràcia de Barcelona (Gran de Gràcia, 190-192). Han confirmat l’assistència el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el Secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, i la Regidora de Dones i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Blasco. A més del premi Ficcions, es lliurarà també el premi UniFiccions, el concurs germà del primer però, en aquest cas, per estudiants universitaris i joves de més de 18 anys.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris