dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

S’estén la plaga del morrut a Llavaneres

palmera_280x87.jpgLa plaga del morrut de les palmeres s’ha estès amb virulència per
Llavaneres. En aquests moments, hi ha 25 arbres infectats al municipi
pendents de ser tallats.

La plaga del morrut de les palmeres s’ha estès amb virulència per Llavaneres. En aquests moments, hi ha 25 arbres infectats al municipi pendents de ser tallats.

Palmeres afectades

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, a través de la Regidoria de Medi Ambient, està reforçant la campanya informativa per demanar la col·laboració dels propietaris de les palmeres afectades per la plaga, i els ha informat que aquests arbres s’hauran de tallar – a càrrec de la Generalitat – per tractar d’evitar la seva propagació.

Campanya informativa

També, segons informen fonts municipals, es farà un busteig a totes les finques del municipi que disposin de palmeres als seus jardins per explicar-los la situació i informar-los que cal que actuïn per tractar els seus arbres.

La plaga

El morrut de les palmeres – Rhynchophorus ferrugineus -, de recent introducció al nostre territori, és un coleòpter originari del sud-est asiàtic i de la Polinèsia que s’ha estès de forma continuada per altres zones de clima temperat. Aquest insecte produeix danys d’importància a diferents espècies de palmeres fins arribar a produir la seva mort. Al Maresme, els primers símptomes de la plaga es van començar a detectar la tardor de l’any passat.

Símptomes

Per detectar que una palmera està afectada pel morrut, cal analitzar els símptomes externs que manifesta la palmera i que, inicialment, afecta les palmes de la part més alta (ull de la palmera), que s’acaben desprenent.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris