dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Signen un conveni a Calella per impulsar projectes agrícoles a l’Àfrica

Eines Sense Fronteres i Moussa Molo han signat aquest dijous al vespre, a la Cooperativa l’Amistat de Calella, un conveni de col·laboració que impulsarà projectes agrícoles a l’Àfrica.

Eines Sense Fronteres i Moussa Molo han signat aquest dijous al vespre, a la Cooperativa l’Amistat de Calella, un conveni de col·laboració que impulsarà projectes agrícoles a l’Àfrica.

Conveni

L’acord ha estat signat entre el president d’Eines Sense Fronteres, Rafa Bellver, i el president de Mousssa Molo, Djibril Mballo. El conveni pretén desenvolupar un ambiciós pla agrícola en tres fases, del 2010 fins al 2012, amb l’objectiu que aquestes zones africanes disposin de recursos per oferir així una oportunitat als seus habitants.

Senegal

El projecte ha escollit Senegal com a país prioritari i, entre d’altres accions, es construiran pous i sistemes de reg. Rafa Bellver ha dit que "és lamentable que els africans es juguin la vida amb pateres i ‘cayucos’, amb les que es gasten entre 500 i 3.000 euros pel viatge, i perden la vida". Per Bellver "aquest pla agrícola pretén que la gent visqui amb una mica més de dignitat" doncs "on hi ha agricultura no hi ha tanta gana", ha puntualitzat. Per la seva banda, Djibril Mballo ha comentat que amb aquest projecte "es vol millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en el país d’origen". El pla agrícola tindrà un cost d’uns 300.000 euros.

ESF

Eines Sense Fronteres és una ONG que va néixer l’any 2007 amb la voluntat de donar suport als col·lectius més desfavorits de l’Àfrica, anant més enllà dels ajuts a través d’enviaments de medicaments, aliments i material divers per als pobles de l’interior i llocs amb pocs recursos.

MM

Moussa Molo és una Associació que aplega els africans que viuen a Calella i altres poblacions de l’Alt Maresme. L’entitat fa uns anys que treballa a Senegal i Gàmbia per millorar les condicions de vida dels seus habitants.

per Redacció | Ramon Texidó | Vídeo : Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris