divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Simulacre d’incendi al Port d’Arenys

port_arenys_280x87_03.jpgEl Port d’Arenys de Mar acollirà aquest dijous 21 de maig, a partir de les 10 h. del matí, un simulacre d’incendi. L’exercici consistirà en simular un incendi en un vaixell amb una posterior fuita de combustible.

El Port d’Arenys de Mar acollirà aquest dijous 21 de maig, a partir de les 10 h. del matí, un simulacre d’incendi. L’exercici consistirà en simular un incendi en un vaixell amb una posterior fuita de combustible.

Objectiu

Segons informen els Bombers de la Generalitat, l’objectiu d’aquest simulacre és posar en pràctica la coordinació entre els diferents grups actuants i, a la vegada, valorar-ne la seva comunicació. Així mateix, també es vol posar en pràctica la instal·lació de barreres de contenció de contaminació i protocolaritzar una metodologia d’actuació en cas que es produís una situació d’emergència d’aquest tipus.

Organització

En aquest simulacre, que està organitzat pels Bombers conjuntament amb la Direcció General de Protecció Civil, també hi participaran Mossos d’Esquadra, la Policia Local d’Arenys, la Creu Roja, personal del Port d’Arenys i del Club Nàutic, la Direcció de Ports de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Aquest darrer, en funció de la gravetat de l’incident, haurà de valorar l’activació del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya (Camcat).

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris