divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sis tortugues babaues tornen a Casa

tortuga_280x87_04.jpgLa Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) ha alliberat avui dissabte sis tortugues babaues (Caretta caretta), a la Platja de Llevant de Premià de Mar, en la 14a edició del "Torna a Casa".

cram_800x600_03.jpgLa Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) ha alliberat avui dissabte sis tortugues babaues (Caretta caretta), a la Platja de Llevant de Premià de Mar, en la 14a edició del "Torna a Casa".

Tancament de campanya

Prop de dues mil persones han assistit aquest matí a l’acte d’alliberament dels sis exemplars de tortugues marines – amb el nom de ‘Pesto’, ‘Morodo’, ‘Capitán Barbosa’, ‘Milagros’, ‘Goku’, i ‘Oliver’ – recuperades al Centre de Recuperació de la Fundació premiarenca. Aquest acte, que ha estat presidit per diverses autoritats, suposa el tancament de la campanya anual de clínica i recuperació de l’espècie.

Espècie amenaçada

cram_800x600_01.jpgSegons informa el CRAM, "la reintroducció d’aquests exemplars marins suposa la culminació de la campanya anual ‘Ajudem-la’, centrada en la clínica i recuperació d’aquesta espècie amenaçada". Paral·lelament, l’acte ha anat acompanyat de la IV Jornada per a la Conservació del Medi Marí, un seguit d’activitats  lúdiques per a tota la família, amb les que també s’ha fet una crida per al respecte de l’ecosistema litoral i marí del mar Mediterrani.

Recuperació de tortugues

La Fundació CRAM porta més de 15 anys treballant conjuntament amb el sector pesquer en la tasca de recuperació de tortugues marines. L’aportació dels pescadors a la campanya anual "és fonamental ja que gràcies a la seva col·laboració els serveis d’urgència del CRAM poden rescatar als animals que s’han capturat accidentalment", asseguren. La Fundació realitza les tasques de rescat dels animals marins per encàrrec del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Aquest servei està connectat al telèfon d’emergències (112), on es pot dirigir la ciutadania per donar l’avís dels animals marins malalts o avarats a qualsevol punt de la costa catalana.

per Redacció | Foto: CRAM

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris