dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sorprenen a Canet de Mar un home que utilitzava una xarxa japonesa per caçar ocells

ocell_atrapat_280x87.jpgAgents Rurals del Departament de Medi Ambient de la Generalitat han sorprès a Canet de Mar un individu que utilitzava una xarxa japonesa per caçar ocells. Un cop atrapats, l’home deixava morir els animals d’inanició ja que no els retirava.

ocell_atrapat.jpgAgents Rurals del Departament de Medi Ambient de la Generalitat han sorprès a Canet de Mar un individu que utilitzava una xarxa japonesa per caçar ocells. Un cop atrapats, l’home deixava morir els animals d’inanició ja que no els retirava.

Danys als conreus

En total, els agents van comissar un total de 7 cadàvers d’ocells que es trobaven atrapats en la xarxa japonesa, 3 pinsans comuns i 4 pit-rojos. També van trobar restes cadavèriques d’altres exemplars sense identificar. Els ocells, segons va manifestar el denunciat, no l’interessaven per res i només pretenia evitar els danys que causaven als seus conreus de faves.

Sancions

Els animals comissats estan protegits per la normativa ambiental tant catalana com internacional. Aquesta forma de deixar morir un animal, per falta d’aigua i menjar, té la consideració de maltractament per la vigent Llei de protecció dels animal; una conducta tipificada com a infracció molt greu i sancionada amb una multa que pot oscil·lar entre els 2.000 i els 20.000 euros.

Reincident

Es dóna el cas que aquesta persona ja havia estat denunciada i sancionada anys enrere per la utilització il·legal d’una xarxa japonesa.

Alternatives

D’altra banda, el Departament de Medi Ambient i Habitatge recorda que pot autoritzar la captura d’aquelles espècies que provoquen danys a explotacions agrícoles i ramaderes, o bé, procedir a determinades compensacions en funció del danys i perjudicis causats, i de l’espècie que els provoca.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris