divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Suprimeixen les barreres arquitectòniques a 29 parades de Mataró Bus

cadira_de_rodes_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró ha començat aquesta setmana les obres de supressió de barreres arquitectòniques a diverses parades d’autobús de la ciutat. Els escocells del costat de les parades s’anivellaran amb la vorera.

L’Ajuntament de Mataró ha començat aquesta setmana les obres de supressió de barreres arquitectòniques a diverses parades d’autobús de la ciutat. Els escocells del costat de les parades s’anivellaran amb la vorera.

Demandes ciutadanes

El projecte segueix les directrius marcades en el Pla d’Accessibilitat Universal de Mataró, aprovat en el Ple de desembre de 2008, i segons el consistori s’ha treballat per les demandes de ciutadans, del Consell Municipal de Mobilitat i del Grup d’Invàlids de Mataró i Maresme (GIMM), que van fer notar la impossibilitat d’accedir als autobusos amb cadires de rodes per culpa de la proximitat dels escocells dels arbres.

Anivellar escocells

Així, s’actuarà en 29 parades en les quals es procedirà a anivellar els escocells amb la vorera. A més, en els escocells s’hi aplicarà cautxú amb resines porós que permet la permeabilitat de l’aigua de pluja per al reg de l’arbre i al mateix temps, per la seva duresa, també suporten el pas de persones i cadires de rodes al seu damunt.

Pressupost

Les obres de supressió de les barreres arquitectòniques a les parades d’autobús, que estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), han estat adjudicades a l’empresa Azahar, Jardineria y Riegos, S.A., amb una durada prevista de quatre setmanes, i un pressupost d’uns 17.200 euros.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris