dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tancament patronal de locals d’oci nocturn perquè no poden ampliar els horaris d’estiu

tancament_locals_280x87.jpgProp de 4000 locals de restauració i d’oci nocturn de localitats turístiques catalanes han estat convocats per tancar aquest dilluns a la nit com a protesta per la denegació per part de la Generalitat d’ampliar horaris el proper estiu.

tancament_locals_800x600.jpgProp de 4000 locals de restauració i d’oci nocturn de localitats turístiques catalanes han estat convocats per tancar aquest dilluns a la nit com a protesta per la denegació per part de la Generalitat d’ampliar horaris el proper estiu.

Locals maresmencs

L’ampliació havia estat sol·licitada per un total de 67 localitats de Catalunya que poden tenir la consideració de municipis turístics d’acord amb la vigent Llei de Turisme de Catalunya. Els municipis maresmencs que han fet aquesta sol·licitud són Mataró, Arenys de Mar, Calella de Mar, Sant Pol de Mar, Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Santa Susanna.

Tancament patronal

Segons els convocants d’aquest tancament patronal – la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) – "aquesta denegació provocarà un perjudici molt important al sector de l’hosteleria català d’aquestes zones – que estimen en prop de 20 milions d’euros – , perjudici que s’afegeix al fet que el sector ve de patir una davallada molt important els darrers temps", asseguren. Precisament, l’actual context de crisi econòmica ha estat el principal argument dels locals per sol·licitar aquesta ampliació horària que el que demana són més "hores de facturació".

Rètol

Els locals que s’adhereixin a la jornada de protesta penjaran un rètol a les portes dels seus establiments per exposar el seu suport a la vaga patronal.

FECASARM

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) és la patronal més nombrosa i representativa del sector de l’oci nocturn de Catalunya. Actualment compta amb 54 associacions i els seus objectius principals són "la defensa col·lectiva i la dignificació de la figura de l’empresari/a de la nit de Catalunya".

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris