divendres, 14 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tot a punt per a l’homenatge de Calella a Vicenç Ferrer

plaa_vicen_ferrer_280x87.jpgCalella acollirà aquest cap de setmana un homenatge a Vicenç Ferrer, el cooperant català que l’any 2000 va ser declarat fill adoptiu de la ciutat.

plaa_vicen_ferrer_de_calella_800x600.jpgCalella acollirà aquest cap de setmana un homenatge a Vicenç Ferrer, el cooperant català que l’any 2000 va ser declarat fill adoptiu de la ciutat.

"Calella amb Vicenç Ferrer"

Partint de l’acte d’homenatge que el municipi li va oferir fa 9 anys amb motiu d’aquell nomenament, també amb el títol "Calella amb Vicenç Ferrer", el consistori calellenc i nombroses entitats de la ciutat han col·laborat en la preparació d’uns actes en record de la seva persona.

Acte litúrgic

Els actes s’iniciaran demà dissabte, 1 d’agost, amb la celebració d’un acte litúrgic, a les 8 del vespre, a la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau on es farà un emotiu record de la figura de Vicenç Ferrer, des de la vessant més espiritual i com a generador de diàleg interreligiós.

Record permanent

L’homenatge continuarà diumenge, 2 d’agost, amb un primer acte a la Sala Mozart, a partir de les 11 del matí, on es recordarà a través d’imatges, música, dansa i poesia, la tasca de Ferrer per la justícia social i per al desenvolupament dels col·lectius més desafavorits del districte d’Anantapur, a l’Índia. L’homenatge clourà a la plaça Vicenç Ferrer, amb un acte més popular i emotiu on també s’inauguraran els arranjaments fets recentment a l’espai que porta el seu nom. L’objectiu del consistori i de l’organització és també que aquesta plaça esdevingui un lloc de record permanent cap a la seva figura i cap a la seva tasca.

Nou projecte calellenc

Malgrat la mort de Vicenç Ferrer, el projecte de la Fundació continua i, en aquest sentit, la ciutat de Calella vol contribuir al seu creixement per col·laborar en la continuïtat de la tasca que el cooperant català va iniciar. Calella, com a ciutat, assumeix així el repte de tirar endavant un dels projectes de cooperació al desenvolupament que es donarà a conèixer en el marc de la propera Fira. Per aquest motiu, el consistori calellenc ha convidat a la seva ciutadania i al teixit associatiu de la ciutat "a fer-se seu aquest repte col·laborant de diverses formes per tal de sumar sinèrgies i aconseguir arribar més enllà".

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris