dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tres anys són molts anys

L’Editorial conjunt de 12 capçaleres de diaris catalans amb motiu de l’imminent sentència del Tribunal Constitucional no ha deixat ningú indiferent. Les recents filtracions on s’apunta la possibilitat noves retallades de l’estatut, han estat el catalitzador d’aquesta iniciativa inèdita però molt significativa.

I és que tres anys són molts anys d’espera per una imminent – o no tan imminent – sentència que amaga en si mateixa una gran contradicció. En realitat, qüestionar un estatut, ja minorat, que va passar per tots els tràmits legals possibles i que va ser referendat per la ciutadania, és qüestionar el propi sistema i, fins i tot, el sentit d’un Tribunal Constitucional que ja no hauria d’haver admès a tràmit els recursos presentats.

Han transcorregut tres llargs anys, com si algú esperés ingènuament que el pas del temps apaivagaria els ànims i, ara, l’escenari ha empitjorat per a disgust de tothom. Aquesta estratègia només ha servit per augmentar el malestar d’una majoria de catalans i catalanes, i una possible sentència desfavorable a l’estatut esdevindria la pitjor de les opcions. En realitat, l’Editorial conjunt, tan criticat per alguns mitjans de fora de Catalunya, és un crit d’alerta moderat i responsable davant una situació a la que no s’hauria d’haver arribat mai.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris