dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tres municipis maresmencs més s’adhereixen al Pacte d’alcaldes per l’energia

panell_solar_280x87.jpgEl Masnou, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar es van adherir ahir, a Calella, a la llista de municipis maresmencs que han signat el Pacte d’alcaldes per l’energia. A nivell europeu s’hi han adherit prop de mig miler de municipis.

El Masnou, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar es van adherir ahir, a Calella, a la llista de municipis maresmencs que han signat el Pacte d’alcaldes per l’energia. A nivell europeu s’hi han adherit prop de mig miler de municipis.

El Pacte

El Pacte d’alcaldes i alcaldesses per l’energia pretén impulsar els "ambiciosos" objectius de la Comissió Europea en matèria d’estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020.

PAES

Els municipis que s’adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d’un any, un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions d’euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d’alcaldes, amb l’objectiu d’ajudar als Ajuntaments a adherir-se.

Reduir les emissions

Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d’efecte hivernacle a través de plans d’energia renovable només és possible a través de l’acció local. Fins al moment, ja s’hi han adherit prop de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, prop de 90 són de la província de Barcelona. Des d’ahir, les comarques barcelonines compten amb tres municipis més: El Masnou, Caldes d’Estrac, i Arenys de Mar, que s’afegeixen als la resta de municipis maresmencs que ja ho van fer el passat mes de febrer: Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Tiana, Cabrils, Cabrera de Mar i Mataró.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris