divendres, 14 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Troben dos artefactes de la Guerra Civil a Montgat i Tordera

projectils_580x180.jpgDivendres passat van ser trobats amb poques hores de diferència un projectil a Tordera i un obús a Montgat, ambdós de la Guerra Civil, que van ser desactivats pels Tedax.

Divendres passat van ser trobats amb poques hores de diferència un projectil a Tordera i un obús a Montgat, ambdós de la Guerra Civil, que van ser desactivats pels Tedax.

Primer

Segons han informat els Mossos d’Esquadra a Diari Maresme, el primer artefacte va ser trobat divendres passat, als volts de dos quarts de nou del matí, per uns operaris de les obres de la carretera GI-600. Els treballadors van trucar als Mossos i, posteriorment, els Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (Tedax) van comprovar que aquest projectil ja no duia cap càrrega explosiva.

Segon

El mateix divendres pel matí uns pescadors de Montgat van capturar amb la seva xarxa el que en un principi van pensar que es tractava d’una àmfora, que es van endur a casa seva. Hores més tard, ja en el seu domicili van sospitar que podria tractar-se d’un antic artefacte explosiu i van trucar als Mossos. En aquesta ocasió els Tedax van comprovar que es tractava d’un obús de mides considerables (40 cm x 20 cm), encara amb càrrega explosiva, que van poder desactivar cap a les 9 del vespre.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Troben dos artefactes de la Guerra Civil a Montgat i Tordera

Per , a Societat 29 de Mar de 2009

bales_280x87.jpgDivendres passat, els Tedax van desactivar dos artefactes explosius de la Guerra Civil que van ser trobats al Maresme amb poques hores de diferència: un projectil a Tordera i un obús a Montgat.

(més…)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris