divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Troben restes arqueològiques durant la construcció de les pistes d’atletisme de Vilassar de Dalt

troballes_vilassar_de_dalt_280x87.jpgLes obres de construcció de les noves pistes d’atletisme de Vilassar de Dalt han posat al descobert nombroses restes arqueològiques que corresponen a la part productiva d’una vil·la romana i a una necròpoli.

troballes_tomba_vilassar_de_dalt_600x800.jpgLes obres de construcció de les noves pistes d’atletisme de Vilassar de Dalt han posat al descobert nombroses restes arqueològiques que corresponen a la part productiva d’una vil·la romana i a una necròpoli.

Troballes

Actualment, els arqueòlegs de l’empresa Antequem, S.L., amb la col·laboració de la Secció d’Arqueologia del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, s’han fet càrrec de la troballa. Concretament, de les restes arqueològiques trobades en destaquen un conjunt d’onze sitges per a emmagatzemar cereals de planta circular, excavades al subsòl i que estan distribuïdes aleatòriament pel solar; totes, excepte un grup de 4, que es concentren entorn d’un petit dipòsit o lacus fet de pedra i morter de calç. També s’han localitzat tres fosses de grans dimensions, dues de circulars i una de longitudinal. Segons afirmen els arqueòlegs, "probablement foren excavades per a extreure’n l’argila necessària per a la fabricació de terrissa o materials de construcció". També s’ha identificat un forn, excavat al sòl geològic, amb les parets d’argila recremada.

Tombes

A més, s’han localitzat fins a 28 tombes d’una necròpoli tardorromana concentrades a la part central del solar i col·locades a poca distància entre elles. Els especialistes no descarten n’hi hagi més als nivells inferiors. D’aquestes tombes, que enllacen amb el conjunt de tombes que un grup arqueològic vilassarenc va localitzar sota de l’antic camp de futbol, durant la dècada de 1950, se n’han excavat 3 i totes tenien més d’un individu enterrat. També, l’any 2008, amb motiu de les obres de construcció del CEIP Francesc Macià, es varen descobrir diverses sitges i una de les fosses excavades enguany.

Excavacions

Així, fins el mes d’agost s’ha dut a terme una intervenció arqueològica amb la finalitat de documentar les restes, s’han excavat les estructures que es podien veure afectades pel projecte de construcció i s’ha delimitat la zona d’expectativa arqueològica que permetrà planificar les futures excavacions. Així, malgrat l’excavació arqueològica, es continuarà amb la construcció de les pistes promogudes per l’Ajuntament de Vilassar de Dalt amb l’ajut del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), "amb la garantia de preservació del patrimoni cultural", asseguren fonts municipals.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris