dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un estudi desvetlla que cal millorar i coordinar la formació amb les necessitats de les empreses

innova_280x87.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar va presentar dilluns el resultat del mapa de formació, un estudi per detectar les necessitats formatives al municipi i l’Alt Maresme.

presentacio_mapa_pineda_800x600.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar va presentar dilluns el resultat del mapa de formació, un estudi per detectar les necessitats formatives al municipi i l’Alt Maresme.

Millora i coordinació

Aquest informe, un encàrrec conjunts de les regidores i Desenvolupament Econòmic i Educació del consistori pinedenc, posa de relleu la necessitat de millora i coordinació entre la formació de nous treballadors i les necessitats dels sectors d’activitat econòmica de la zona.

Necessitats formatives

En aquest sentit, el mapa de formació de Pineda de Mar i l’Alt Maresme ha volgut identificar les necessitats formatives a partir de dos eixos d’anàlisi: l’oferta de formació existent a la zona i les necessitats formatives del teixit productiu per adaptar l’oferta formativa al municipi.

Conclusions

Entre les diverses conclusions presentades per l’estudi es destaca que el 60% de les
empreses no disposen d’informació de l’oferta professional de Pineda i comarca. També, l’informe diu que hi ha carències en els àmbits de comerç, hosteleria, serveis a les persones i activitats sanitàries, i que el 34% de les empreses té dificultats per trobar personal tècnic qualificat.

Objectius

Durant la presentació, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), va manifestar que "l’objectiu de l’estudi és reforçar la formació al municipi i demanar a la Generalitat que aposti per Pineda per acollir diversos centres d’estudis per poder completar tots els cicles". Amor també va destacar "la importància de la formació per obtenir un teixit econòmic més sòlid i uns treballadors més competents i preparats". La presentació es va celebrar a l’auditori del Centre Innova i també va comptar amb la participació de Mireia Ràfols, directora de la Xarxa d’Oficines de Treball de la Generalitat, Josep Maria Fernández, director dels Serveis Territorials d’educació del Maresme i Vallès Oriental, Robert Ramos, director de FP.cat, Montse Parramon, consultora de l’empresa D’aleph que ha realitzat l’estudi i el regidor d’Educació Santiago Macip.

per Redacció | Foto: Aj. Pineda

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris