dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un estudi valora en 5,8 milions d’euros l’impacte econòmic del Mig Challenge al Maresme

challenge_280x87_06.jpgSegons un estudi elaborat pel Centre de Recerca Turística (CRT) de l’Escola Universitària del Maresme, l’impacte econòmic del Mig Challenge a la comarca va ser de 5.806.500 euros.

challenge_triatlo_molt_bona_foto_800x600.jpgSegons un estudi elaborat pel Centre de Recerca Turística (CRT) de l’Escola Universitària del Maresme, l’impacte econòmic del Mig Challenge a la comarca va ser de 5.806.500 euros.

Impacte econòmic

Aquest triatló internacional, que va tenir lloc el passat 24 de maig, va atreure al Maresme milers d’esportistes i acompanyants d’arreu, especialment europeus. Amb l’objectiu de valorar l’impacte econòmic, quantitatiu i qualitatitu d’aquest esdeveniment esportiu sobre el territori, el Consell Comarcal va encarregar aquest estudi que es va concretar el mateix dia de la prova mitjançant una enquesta a 384 persones que van pernoctar a la comarca aquella nit.

Xifra

Les dades definitives de l’anàlisi realitzat pel CRT Maresme es van donar a conèixer dimecres passat durant la reunió del Consell d’Alcaldes. La conclusió de l’estudi és que l’impacte econòmic al Maresme va arribar a la xifra de 5,8 milions d’euros.

Altres dades

Altres dades rellevants que es desprenen de l’enquesta conclouen que 7 de cada 10 visitants eren de fora de Catalunya – el 40% estrangers -, 6 de cada 10 visitants van venir al Maresme acompanyats de la seva família i, del total de persones enquestades, el 81% van viatjar al Maresme expressament amb motiu del Challenge, dels quals prop de la meitat (el 45%) era la primera vegada que visitaven la comarca. També, segons l’estudi, el 86% va trobar la destinació turística Costa de Barcelona-Maresme millor del què esperava i el 91% va afirmar que la recomanaria a familiars i amics. En contrast amb el turisme de sol i platja, aquest col·lectiu de turisme esportiu va realitzar la seva despesa complementària en restauració (47%), compres (40%) i només el 2% va invertir en pubs i copes.

I Challenge

També, cal recordar que el proper 4 d’octubre se celebrarà, de nou amb seu a Calella, el I Challenge Costa de Barcelona-Maresme, el triatló de llarg recorregut. Els esportistes hauran de nedar 3.800 metres, fer un recorregut en bicicleta per la comarca de  180 km. i córrer la distància completa d’una marató (42,1 km).

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris