diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un jutge admet a tràmit una querella contra l’alcalde de Caldes d’Estrac

caldes_280x87.jpgEl jutjat de Mataró ha admès a tràmit la querella que el PSC de Caldes ha interposat a l’alcalde per presumptes delictes en falsedat documental mercantil, en relació a la reforma del mercat i del nou enllumenat públic

El jutjat de Mataró ha admès a tràmit la querella que el PSC de Caldes ha interposat a l’alcalde per presumptes delictes en falsedat documental mercantil, en relació a la reforma del mercat i del nou enllumenat públic.

Mercat municipal

En la querella, admesa a tràmit pel jutjat d’instrucció número 3 de Mataró, el PSC exposa que l’alcalde, Joaquim Arnó (CiU), va pagar 34.580 euros a l’empresa adjudicatària de la reforma del mercat municipal, Bassa Mar SA, per una carpa provisional on s’havien de traslladar els paradistes però que finalment no es va instal·lar mai. Segons el PSC, "l’Ajuntament va fer públic que les obres sortirien més barates en no haver-se fet el trasllat de les parades – doncs les actuacions es van fer en dues fases per evitar que els paradistes haguessin de marxar de l’edifici -, "però després va resultar que van pagar exactament el mateix per una feina que no es va fer", afegeixen. Els socialistes denuncien també que, durant la reforma, la parada del mercat número 2, corresponent a l’esposa de l’alcalde, "s’ha fet completament nova, sense l’aprovació d’un projecte tècnic, ni permís d’ocupació de la nova parada i ni la llicència d’activitats", asseguren. També afirmen que el projecte executiu contemplava una sèrie d’actuacions que, actualment, tot i no haver-se modificat el projecte, "no s’estan portant a terme, com són les finestres laterals del carreró", valorades en uns 13.000 euros.

Enllumenat

D’altra banda, el PSC també fa referència, en la querella, al cas de la redacció, per part de Manel Roig, com a administrador de l’empresa Miatec Innova, d’un pressupost i factures "falses", apunten, certificades per l’alcalde, sobre la substitució dels fanals dels carrers de Caldes, amb la finalitat de presentar-los a l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i així obtenir una major subvenció. Segons els socialistes, "tots dos es van confabular per defraudar i enganyar a l’ICAEN i obtenir una subvenció – finalment concedida el 31 de desembre de 2007 – que no corresponia, amb factures falses emeses per Miatec, que tenien com a única finalitat aparentar la realitat dels treballs i els pagaments efectuats".

La querella també menciona, pel presumpte delicte relacionat amb les obres del mercat, a Marcelino Martínez, administrador de l’empresa Bassa Mar SA; Juan Antoni Gil, arquitecte municipal i Sílvia Ventura, directora facultativa de l’obra; i pel procediment de l’ICAEN a Manel Roig, com a administrador de l’empresa Miatec Innova.

1 comentari per a “Un jutge admet a tràmit una querella contra l’alcalde de Caldes d’Estrac”

  1. […] de Caldes d’Estrac ha emès un comunicat en relació a la querella presentada pels regidors del Grup Municipal del PSC contra l’alcalde, Joaquim Arnó (CiU) i […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris