dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un nou llibre farà un repàs històric als comerços i indústries de la Calella del segle XX

antiga_pastisseria_carreras_de_calella_280x87.jpgUn grup de calellencs, encapçalat per Albert Pruna, s’han embrancat en una nova aventura editorial: la publicació d’un nou llibre que oferirà un recull històric del teixit productiu de la Calella del segle XX.

antiga_pastisseria_carreras_de_calella_.jpgUn grup de calellencs, encapçalat per Albert Pruna, s’han embrancat en una nova aventura editorial: la publicació d’un nou llibre que oferirà un recull històric del teixit productiu de la Calella del segle XX.

Memòria històrica

Segons Pruna, aquesta nova iniciativa respon a la bona acollida que els calellencs van dispensar al darrer llibre dedicat als fabricants i distribuïdors de begudes carbòniques, que en pocs mesos va esgotar la seva edició. "Volem oferir un ampli ventall de negocis i indústries calellenques que ens resultin familiars. Botigues de tota mena, fusters, ferrers, llauners, barbers i perruqueries, és a dir un reconeixement per a la memòria per a tots aquells que han fet funcionar dia a dia de la nostra població i que en bona part ja han desaparegut", afegeix.

Documentació

Aquesta vegada el protagonisme del nou llibre serà la part gràfica. Amb aquesta finalitat, l’equip de treball – on també hi participen Josep Muntaner, Joaquim Pera, Robert Lluis i Emi LLorens – ha començat una recerca en profunditat de documentació, sobretot fotogràfica, per tal d’il·lustrar l’obra. Per a Pruna, aquest treball "té com a únic objectiu la recuperació d’una part de la memòria històrica de Calella, un poble que ha patit més que cap altra un procés de despersonalització preocupant fruit del seu creixement basat en la indústria turística", conclou.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris