dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una consultora de Mataró promociona el Torneig de Futbol Joan Gamper entre les dones

gamper_280x87.jpgEl Futbol Club Barcelona ha confiat en la Consultora de Mataró Bitlonia.com una campanya de marketing a través d’internet adreçada al públic femení, amb l’objectiu de provocar i promoure l’assistència al Gamper 2009

El Futbol Club Barcelona ha confiat en la Consultora de Mataró Bitlonia.com una campanya de marketing a través d’internet adreçada al públic femení, amb l’objectiu de provocar i promoure l’assistència al Gamper 2009.

gamper_280x87.jpgMites

Partint del context tradicional que ha classificat sempre el futbol com una afició d’homes, i amb l’objectiu de promocionar el Torneig Joan Gamper entre les dones, Bitlonia.com ha dut a terme una campanya basada en aquest mite i que busca la provocació de les autèntiques aficionades al futbol.

Estudi previ

Segons estudis previs consultats per Bitlonia.com, les dones representen el 38% dels aficionats de tot el món, al voltant de 300 milions d’aficionades. Tenint en compte aquestes dades la campanya www.ingoodcompany.cat pretén trencar amb el paper tradicional de les dones només com a acompanyants.

Animació simbòlica

A través d’una animació es simbolitza que les dones pensen en "elements estrictament femenins" i els homes pensen només en "dones i en futbol". L’animació dóna a entendre que el futbol és la via mitjançant la qual una noia pot connectar amb la seva parella o amb el noi que li agrada i la convida a agafar un paper més actiu. En aquesta mateixa línia, la web ofereix un manual de consells "tòpics" per a que una noia entengui de futbol, les frases que NO es poden dir i una peculiar definició de "fora de joc". A partir d’aquesta provocació es busca també la reacció contrària d’aquest segment femení de la població que avui dia li agrada el futbol.

Curiositats

D’entre les curiositats més destacades que ha recollit aquesta transgressora campanya i apel·lant a aquesta provocació, ha sorprès que alguns homes han optat per reenviar el link de la web a les seves parelles i a amigues per tal de ser convidats al Torneig de Futbol Joan Gamper.

Nit d’hotel

Un altre dels atractius d’aquesta campanya és que el Club blaugrana obsequiarà amb una nit d’hotel a les parelles que surtin guanyadores d’un concurs al que es pot participar a través de la pròpia web.

Majoria de dones

En aquest sentit, dels més de 15.000 usuaris/es que ja han visitat la web www.ingoodcompany.cat, s’ha pogut constatar mitjançant el registre de dades, que més del 60% han estat dones. En paraules de Josep Lluís de Gabriel, director de Bitlonia.com, "de cada 100 visites a la pàgina, un 10% han fet efectiva la compra d’entrades a través de l’enllaç que porta a la pàgina oficial del FC Barcelona". La campanya desenvolupada per la consultora mataronina Bitlonia.com pel Futbol Club Barcelona ha despertat molta expectació entre el públic i significa el desembarcament en l’àmbit d’Internet Social Màrqueting d’un dels clubs esportius més importants del món.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris