dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una Sardana de Marc Timon guanya el concurs “Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009”

sardanes_280x87.jpgEl Teatre Monumental va acollir diumenge passat el primer acte de pubillatge de Mataró, on es va escollir la sardana del músic Marc Timon com a guanyadora del concurs "Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009".

El Teatre Monumental va acollir diumenge passat el primer acte de pubillatge de Mataró, on es va escollir la sardana del músic Marc Timon com a guanyadora del concurs "Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009".

Primer premi

La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona va ser l’encarregada d’interpretar les peces finalistes al concurs. Un jurat seleccionat va triar la peça de Timon, dotada amb un premi de 4.500 euros, com a sardana que prendrà un especial protagonisme durant els nombrosos actes de celebració del pubillatge mataroní.

Segon i tercer premi

Després de la interpretació de les 10 sardanes finalistes, el públic assistent va ser qui va decidir amb els seus vots el segon premi "D’Iluro a Mataró" i el tercer premi "Mataró sardanista", dotats amb 2.000 i 1.000 euros, que van ser per Francesc Vicente i Carles Santiago, respectivament.

Disc

Properament, l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) editarà un disc amb les tres sardanes guanyadores, juntament amb d’altres de diversos autors dedicades a Mataró. També s’editaran les particel·les de les sardanes guanyadores, les quals es faran arribar a totes les cobles de Catalunya.

Actes de pubillatge

Els actes de proclamació del pubillatge de Mataró se celebraran el cap de setmana del 25 i 26 d’abril.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris