dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

UP: espectacle visual i cinematogràfic

up-principal_03.jpgAnar a veure una pel·lícula de Pixar és garantia de que gaudirem de bon cinema durant una estona i un cop acabada la pel·lícula en continuarem gaudint. Molt s’ha dit de les produccions de la Pixar, però tots coincidirem que a cada pel·lícula que han fet s’han superat, i després de veure la petita joia cinematogràfica d’Up un es pregunta com serà la pròxima producció de Lasseter i companyia.

Per més que ho penso, no li trobo res de dolent a Up, no li falta ni li sobra res, és una pel·lícula brillant des del primer minut fins al títols de crèdits finals. Tots ens pensàvem que amb Wall-E Pixar havia tocat sostre, però lluny d’això ens tornen a sorprendre amb un film perfecte que combina tots els gèneres possibles (cinema d’acció, d’aventura, comèdia i drama) amb un desplegament de cinema, tecnologia i sentiments destinat a tots els públics.

Els directors Peter Docter (realitzador de Monstruos S.A.) i Bob Peterson (guionista de Buscant a Nemo) han sumat esforços per portar a la gran pantalla la història de Carl Fredicksen, un jubilat rondinaire de 78 anys amb aires d’aventurer que després d’enganxar milers de globus a la seva casa s’embarca en un viatge ple d’aventures i sorpreses acompanyat d’un jove explorador i un gos parlant. A primer cop d’ull pot semblar una història esbojarrada i infantil, però (com sempre que parlem de la Pixar) ens trobem davant d’una pel·lícula ben pensada, amb un llenguatge universal que fa que pugui ser gaudida per tots els públics. Els primers 15 minuts del film, un muntatge mut on es resumeix la vida de Carl i la seva esposa Ellie, són una delícia cinematogràfica que de la mateixa manera que t’arrenca un somriure pot fer plorar algun espectador en algun moment.

up_pixar_02.jpgUp és més que una aventura cap a un món desconegut, també és l’aventura del sentiments i les emocions. Senzillament, ens parla de les coses importants de la vida com l’amor, l’amistat i els ideals, representats per personatges entranyables com el vell Carl, el petit i innocent explorador Russel, el gos i fins i tot per l’estrany ocell que es suma a l’aventura.

El 3D és un plus important i s’ajuda de la tecnologia per aconseguir imatges més impactants, definides i donar una sensació real de 3 dimensions. No trobarem un film marejant que no para de llençar coses a l’espectador.

La mostra de l’èxit de la seva qualitat és que en el seu primer cap de setmana Up ha aconseguit una recaptació de 4.640.000 € convertint-se així en la millor estrena d’una pel·lícula d’animació de Disney/Pixar a Espanya, superant a Buscant a Nemo. Què feu que encara no heu anat a veure-la?

per Albert Canalejo
Llepafilms.blogspot.com

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris