dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vicenç Ferrer, català de l’any

vicen_ferrer_280x87.jpgEl cooperant català Vicenç Ferrer, de 88 anys, ha estat distingit per votació popular amb el premi Català de l’Any. Ferrer segueix ingressat en un hospital de l’Índia a causa de l’embòlia que va patir fa un parell de setmanes.

El cooperant català Vicenç Ferrer, de 88 anys, ha estat distingit per votació popular amb el premi Català de l’Any. Ferrer segueix ingressat en un hospital de l’Índia a causa de l’embòlia que va patir fa un parell de setmanes.

Premi

Aquest premi va ser anunciat ahir al vespre pel president de la Generalitat, José Montilla, durant la celebració d’una gala presentada pel periodista Josep Cuní al Palau de Congressos de Catalunya. Aquest concurs popular està organitzat conjuntament per TV3 i El Periódico de Catalunya.

Satisfacció

En declaracions a Ràdio Calella, Jordi Folgado, nebot de Vicenç Ferrer i director general a Espanya de la Fundació Vicente Ferrer, ha agraït el lliurament d’aquest premi que consideren d’un valor especial en ser atorgat per votació popular. També, Folgado ha anunciat que Ferrer evoluciona lentament de l’embòlia que va patir recentment i confien que pugui sortir properament de la unitat de cures intensives.

L’Índia

Vicenç Ferrer va visitar per primera vegada l’Índia l’any 1952, sent jesuïta. El missioner català va deixar la Companyia de Jesús el 1969 i, poc després, va crear la Fundació amb el seu nom, juntament amb la seva esposa, la britànica Anne Perry. Actualment, la Fundació disposa de més 150.000 col·laboradors d’arreu de l’Estat. Internacionalment, Ferrer està considerat una de les persones més actives en la cooperació, ajuda i solidaritat amb els desfavorits del Tercer Món. Entre altres distincions, Vicenç Ferrer va rebre, l’any 1998, el Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia i va ser declarat Espanyol Internacional. L’any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Ferrer és un home molt vinculat al Maresme, i fa uns anys va ser nomenat fill adoptiu de Calella (entrevista 2008).

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris