dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Dalt presenta a Nova York la I Biennal Guastavino

representants_vilassar_de_dalt_280x87.jpgL’Ajuntament de Vilassar de Dalt, conjuntament amb la delegació catalana de la Generalitat de Catalunya a Nova York, van presentar ahir dimarts a la Ciutat dels Gratacels la I Biennal Guastavino.

cupula_teatre_la_massa_de_vilassar_de_dalt_.jpg

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt, conjuntament amb la delegació catalana de la Generalitat de Catalunya a Nova York, van presentar ahir dimarts a la Ciutat dels Gratacels la I Biennal Guastavino.

Concurs internacional

La Biennal Guastavino és un concurs internacional d’arquitectura, creat per l’Ajuntament de Vilassar de Dalt en el marc del programa Gustavino 100 anys, obert a estudiants d’arreu del món, que busca premiar els millors treballs d’investigació sobre les voltes de maó de pla, tècnica de la qual va ser pioner Rafael Guastavino. Cal recordar que, abans de marxar a Nova York, Guastavino hi va construir l’any 1881 el seu primer edifici cultural i la seva primera cúpula: el Teatre la Massa de Vilassar de Dalt. L’experiència d’aquesta cúpula de 17,5 metres de diàmetre li va servir per a construir posteriorment les seves primeres cúpules a Nova York. Al final de la seva vida, l’arquitecte va construir amb el seu propi sistema 360 edificis a Nova York, un centenar a Boston, a més d’edificis a Baltimore, Washington DC o Filadèlfia.

Any Guastavino

El guanyador del concurs, que es donarà a conèixer el setembre de 2010, rebrà 3000 euros de premi, un viatge a Catalunya per llegir la seva tesi al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt i la publicació de la seva obra.

Presentació

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas, el regidor de cultura, Xavier Yelo i el comissari del certamen, Agàpit Borràs, i va tenir lloc al The Torch Club Nova York. La trobada també va comptar amb la presència del Cònsul General Espanyol a Nova York Fernando M. Villalonga, així com del Cònsul Cultural Íñigo Ramirez de Haro.

per Redacció | Foto: Friviere

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris