divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Dalt renova els seus semàfors amb tecnologia LED

semafor_led_280x87.jpgL’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha començat el desplegament de les òptiques leds als semàfors del municipi. Aquesta mesura reduirà un 80% el consum energètic dels lluminosos.

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha començat el desplegament de les òptiques leds als semàfors del municipi. Aquesta mesura reduirà un 80% el consum energètic dels lluminosos.

Estalvi

Aquesta renovació, que ha estat possible gràcies a una subvenció atorgada pel Ministeri de Foment, comporta un estalvi ambiental i econòmic. Cal tenir en compte, que les noves òptiques tenen un consum energètic menor – entre un 10 i 15 w per unitat – i, també, redueixen les despeses de manteniment perquè les bombetes leds tenen el doble de durabilitat que les tradicionals.

Visibilitat

També, els sistemes de llums leds milloren la seguretat viària, ja que són molt més visibles, a distància, per a conductors i vianants perquè els nous semàfors es veuen millor per l’alt contrast i la distribució homogènia de la llum, evitant l’anomenat "efecte fantasma" provocat per la llum solar.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris