dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Mar es prepara per commemorar el 225è aniversari de la seva independència

ajuntament_vilassar_de_mar_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Vilassar de Mar prepara la commemoració de la independència del municipi, ara farà 225 anys.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar prepara la commemoració de la independència del municipi, ara farà 225 anys.

Història

El 19 de novembre de 1784, el rei Carles III signava la Reial Provisió que establia el naixement de Sant Joan de Vilassar de Mar com a municipi independent, amb Ajuntament, alcalde, regidors i terme municipal separats de Sant Genís de Vilassar.

Commemoració

Amb motiu d’aquesta commemoració, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilassar de Mar està impulsant un programa d’actes que inclourà una conferència institucional, el proper 19 de novembre, a càrrec de l’historiador vilassarenc Alexis Serrano i la realització, dissabte 21 de novembre, d’una representació teatralitzada amb la participació activa d’un gran nombre d’entitats i persones del municipi.

Representació

Segons informa l’organització, la representació, elaborada a partir d’un guió del conegut periodista cabrerenc Albert Calls, ens traslladarà a l’any 1784, just al moment de la independència de Vilassar de Mar. A partir d’uns personatges que faran de fil conductor, el dissabte 21 de novembre a la tarda es realitzarà una cercavila amb carros i cavalls, grallers, tabalers, gegants, capgrossos, pubillatge i autoritats, que acabarà a la plaça Picasso, on tindrà lloc el final de festa amb cant coral, sardanes, bastoners, l’actuació dels diables i una xocolatada per a tothom.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris