dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Mar oficialitza el seu escut heràldic

escut_vilassar_de_mar_280x87.jpgEl Departament de Governació de la Generalitat ha oficialitzat l’escut heràldic de Vilassar de Mar.

escut_vilassar_de_mar.jpgEl Departament de Governació de la Generalitat ha oficialitzat l’escut heràldic de Vilassar de Mar.

Escut

L’escut heràldic municipal consisteix en un escut partit amb la primera part d’argent (blanc), tres torres de gules (vermell) i un peu d’atzur (blau) amb una barca de vela llatina d’argent (blanc). La segona part és d’or (groc) amb quatre pals de gules (vermell).

Significats

Segons informa el consistori, les tres torres representen les torres de defensa tradicionals de la localitat, el peu d’atzur amb la barca recorden el mar i la presència del senyal dels quatre pals queda justificada pel fet que l’antic poble de Sant Joan de Vilassar havia format part de l’antic poble de Sant Genís de Vilassar, el qual pertanyia a una batllia comtal-reial.

Resolució

Cal recordar que el Ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar del 2 d’abril de 2009 va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals aquest escut heràldic. Posteriorment, el 9 de setembre, el director general d’Administració Local del Departament de Governació, Carles Bassaganya, va signar la resolució per la qual es dóna conformitat a l’adopció d’aquest escut. El DOGC ha publicat aquest dijous, 1 d’octubre, d’una resolució que es va prendre després dels informes favorables de l’Institut d’Estudis Catalans, del Servei de Demarcacions Territorials i de l’assessor i l’expert en heràldica del Departament, Armand Fluvià.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris