dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Mar vol estrenar la nova biblioteca amb l’inici del proper curs escolar

biblioteca_vilassar_de_mar_280x87.jpgL’Ajuntament de Vilassar de Mar preveu inaugurar la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín el proper mes de setembre, a partir de l’inici del nou curs escolar. El nou equipament costarà més de 4 milions d’euros, 1,2 milions més del previst inicialment.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar preveu inaugurar la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín el proper mes de setembre, a partir de l’inici del nou curs escolar. El nou equipament costarà més de 4 milions d’euros, 1,2 milions més del previst inicialment.

Darreres actuacions

Actualment, les actuacions estan ultimant tota la posada en marxa i adequació final del nou equipament amb l’adquisició de mobiliari, la instal·lació dels serveis, la dotació de tot el fons documental, el sistema i equipament informàtic i el personal que l’haurà de gestionar.

Serveis i fons

El nou equipament, situat al carrer Santa Eulàlia del municipi, ampliarà els serveis i l’actual fons documental i, a més, entrarà a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Per aquest motiu, a partir del proper mes de juny el consistori haurà de tancar la biblioteca actual i posar tant el personal com el fons documental actual a disposició de la Diputació amb l’objectiu de catalogar el que hi ha actualment i, alhora, gestionar l’ampliació prevista.

Tancament temporal

Segons informa el consistori, aquest fet provocarà que el servei quedi interromput fins a la inauguració del nou equipament. Malgrat aquest tancament, l’Ajuntament mantindrà obertes les actuals instal·lacions com a sala d’estudi durant el mes de juny per a totes aquelles persones que tinguin exàmens durant aquest període.

Procés i pressupost

Malgrat que l’adjudicació de l’obra es va produir l’any 2003, la construcció de la nova biblioteca municipal s’ha allargat més del previst, principalment per problemes constructius i de planificació inicial. L’equipament ha sofert una important desviació pressupostària doncs ha passat dels 2.850.000 previstos inicialment, a un cost final d’uns 3.800.000 euros per l’edifici més 250.000 euros de mobiliari.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris