dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Virginia Berasategui, guanyadora del Triatló Half Challenge celebrat al Maresme el passat maig

virginia_280x87.jpgCinc mesos després de la celebració del I Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme, els jutges han donat la raó a l’esportista Virginia Berasategui, desqualificada poc després d’entrar primera a la meta. Aquesta competició es va celebrar el passat 24 de maig, amb seu a Calella.

virginia_berasategui_.jpgCinc mesos després de la celebració del I Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme, els jutges han donat la raó a l’esportista Virginia Berasategui, desqualificada poc després d’entrar primera a la meta. Aquesta competició es va celebrar el passat 24 de maig, amb seu a Calella. 

Apel·lació

Segons el laude del Tribunal Arbitral del COE del passat 21 d’octubre, "s’ha estimat la demanda d’apel·lació" perquè "la decisió sancionadora imposada a l’esportista, a la vista dels fets i circumstàncies constatades, és contrària a l’ordenament jurídic esportiu que resultava d’aplicació i als principis sancionadors de l’esport, a més de ser injusta en termes de equitat". El laude imposa a més les costes del procediment arbitral a l’entitat organitzadora.

Berasategui

Per la seva banda, Virginia Berasategui ha manifestat que considera que "s’ha fet justícia". Segons l’esportista, tal com s’apunta en el laude arbitral, "el formar part d’un grup durant un tram del recorregut en el segment ciclista, sense respectar suposadament la distància reglamentària, va ser pràcticament inevitable". També ha afegit que la resta de les rivals de la seva categoria que l’acompanyaven "es trobaven en la meva mateixa situació i no se’ls va aplicar cap tipus de sanció, tot i que això va ser presenciat pels jutges". Malgrat tot, Berasategui ha agraït a l’entitat organitzadora del triatló que s’ha mostrat en tot moment disposada a dirimir el litigi generat amb la seva desqualificació de la prova, i "per a això vàrem plantejar el procediment davant el Tribunal Arbitral del COE, per ser aquesta una via de reconeguda solvència i prestigi en el món de l’esport", ha conclòs.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris