dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Xavier Dotras Trio presenta a Canet el Concert-Audiovisual ‘Vincent’

cartell_vincent_280x87.jpgVil·la Flora de Canet acollirà el proper diumenge 18 d’octubre, a les 18.30 h., el concert i l’audiovisual ‘Vincent’, que complementa el tercer treball discogràfic editat amb aquest mateix nom per Xavier Dotras Trio.

cartell_vincent_.jpgVil·la Flora de Canet acollirà el proper diumenge 18 d’octubre, a les 18.30 h., el concert i l’audiovisual ‘Vincent’, que complementa el tercer treball discogràfic editat amb aquest mateix nom per Xavier Dotras Trio.

Repte

Per al grup maresmenc, "és un repte poder oferir un concert que va més enllà del que és estrictament música". Certament, a ‘Vincent’ els espectadors podran escoltar la música de Xavier Dotras Trio i veuran, alhora, imatges i textos relacionats amb el pintor Van Gogh, que endinsa al public dins l’univers d’aquest personatge clau per a la història de l’art modern.

Van Gogh

L’audiovisual-concert ‘Vincent’ "no té cap altre pretensió que, des d’una profunda admiració, homenatjar a una persona sensible que no va ser entesa en el seu moment i que segurament la seva humilitat i el poc temps que va viure, no li van permetre veure l’eclosió del seu art", asseguren els membres del grup. El més atraient de Van Gogh com a personatge, i prescindint ara de la seva obra pictòrica, "és la relació establerta entre ell i el fet artístic, una relació de sinceritat absoluta, molt allunyada dels interessos comercials i econòmics amb que ha flirtejat l’art, i paradoxalment la seva pròpia obra, durant els segles XX i XXI".

Xavier Dotras Trio

El trio està format per Toni Pujol (Contrabaix), César Martínez (Bateria) i Xavier Dotras (Idea, guió, composició dels temes i piano). La narració serà a càrrec de Montse Vilà, el so i llums de Joan Vila; i les projeccions de Josep Mª Masvidal. El concert, emmarcat en el Canet Cançó +d6, està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Canet.

Notícies relacionades:

Seleccionen un tema de Xavier Dotras pel CD ‘Jazz from Catalonia’

Entrevista Xavier Dotras

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris