diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Absolen l’acusat d’abusar de dues menors

L’Audiència de Barcelona ha absolt un professor de ball acusat d’abusar de dues alumnes de 14 anys a Mataró. Segons la sentència, les relacions sexuals van ser “consentides” o “passivament acceptades” per les menors.

Foto: Imatges.net | David Lladó

Tot i que la sentència admet que la conducta del processat “mereix la més enèrgica censura” i un “retret moral” per la diferència d’edat i per la seva condició de professor, segons informa EFE, la sala també ha recordat que per castigar-lo penalment es requereix que el consentiment de les menors fos viciat per l’engany, la violència o la intimidació.

Durant el judici, les dues noies van admetre que el seu professor no les va amenaçar físicament, ni tampoc d’expulsar-les del grup de ball; només els va dir que si no milloraven el seu nivell, potser no les podria donar el paper de protagonistes d’una obra benèfica que assajaven.

Per la Sala, res impedia a les menors negar-se a entrar en una habitació a les fosques, on mantenien les relacions. A més, la sentència enumera diversos indicis que dues adolescents van acceptar les relacions sexuals amb el seu professor, entre ells el fet que la denúncia contra l’acusat no s’interposés fins un any i mig més tard i, també, les cartes, missatges telefònics i poemes d’amor que va intercanviar amb una de les noies, amb la que va mantenir relacions sexuals esporàdiques durant més d’un any.

La Fiscalia havia demanat una condemna de 15 anys per al processat, de 36 anys, per abusar sexualment, des de febrer de 2005, de les dues menors que assistien a les classes de ball que es feien a un local parroquial de Mataró.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris