diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Accepten a tràmit la querella contra l’alcalde de Mataró per l’afer de Can Fàbregas

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i els responsables d’Urbanisme de l’Ajuntament han estat imputats per un presumpte delicte contra el patrimoni històric i un altre contra l’ordenació del territori.

L’Ajuntament de Mataró ha rebut aquest dijous a la tarda una interlocutòria del jutjat d’instrucció número 3 de Mataró en què es comunica la decisió del jutge d’admetre a tràmit la querella presentada pel Fiscal en relació a Can Fàbregas i de Caralt.

El jutge ha imputat l’alcalde, Joan Antoni Baron, el regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, i la lletrada del Servei d’Urbanisme de l’Ajuntament per presumptes delictes contra l’Ordenació del territori i el Patrimoni Històric i ha demanat, com a mesures cautelars, que s’aturi la deconstrucció i emmagatzematge de Can Fàbregas i, també, el d’eliminació de les restes del subsòl. A més, en una providència complementària, el jutge demana que en el període de deu dies el consistori mataroní acrediti la titularitat dels terrenys de Valldeix on estan emmagatzemades les peces de l’antiga fàbrica.

Davant aquesta situació, l’alcalde ha convocat just abans del Ple ordinari de gener una junta de portaveus extraordinària per posar-ho en coneixement dels grups municipals i, segons informen fonts municipals, també ha donat compte en l’apartat de despatx oficial de la sessió plenària.

A més, seguint l’ordre del jutge, el consistori ha paralitzat "de manera immediata" les obres de desmuntatge, de les quals només queden pendents una petita part corresponent a la base de la xemeneia. Pel que fa a les restes del subsòl, l’ajuntament ha informat que aquestes "es mantindran cobertes per sorra perquè no es puguin malmetre amb la intempèrie".

En un comunicat, el consistori ha informat també que "es reserva el dret de presentar recurs davant el jutge contra les mesures cautelars i qualsevol altre aspecte que els advocats de la defensa puguin determinar".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris