diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Argentona es mobilitza per aturar la degradació del casal modernista de can Puig i Cadafalch

can_puig_i_cadafalch_280x87.jpgDiverses entitats i personalitats a títol personal no estan disposades a que es segueixi degradant el casal modernista de can Puig i Cadafalch d’Argentona i reclamen que "no es tornin a dormir les administracions".

can_puig_i_cadafalch_800x600.jpgDiverses entitats i personalitats a títol personal no estan disposades a que es segueixi degradant el casal modernista de can Puig i Cadafalch d’Argentona i reclamen que "no es tornin a dormir les administracions".

En aquest sentit, el col·lectiu ha creat un grup al facebook "Salvem can Puig i Cadafalch d’Argentona", on s’aniran penjant les diferents informacions que es disposin de la situació del casal.

Segons les darreres informacions, els dos merlets de can Puig i Cadafalch i la peça de ceràmica en forma de pinya de més de 70 cm d’alçada, van caure damunt el terrat de l’edifici, causant danys a la coberta, amb el risc de que ara també hi hagin goteres a l’interior de la casa.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Argentona va convocar aquest dilluns 11 de gener als tècnics municipals i als seus homòlegs de Patrimoni de la Generalitat perquè avaluessin l’estat del monument. Aquesta mida valorarà el seu estat actual i les mesures necessàries per restaurar els danys per evitar la degradació del monument. També, s’haurà de definir si els el propietaris se’n faran càrrec, o bé cediran els drets a les administracions perquè les puguin tirar endavant.

En un comunicat, l’entitat Natura ha valorat molt positivament aquestes darreres actuacions, però ha destacat que "des d’on som ara, no hem de permetre tornar enrera ni un sol pas", anuncien. Segons Natura, si la propietat no pot mantenir el monument modernista, "cal que entre tots cerquem solucions per evitar el seu enrunament. I no podem tornar a deixar massa temps; la propera vegada pot ser que ja no hi siguem a temps", conclouen.

També, el Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell ha fet arribar als mitjans una nota de premsa alertant sobre la gravetat de l’estat de l’important edifici modernista de Can Puig i Cadafalch, casa de qui fou, entre altres càrrecs, President de la Mancomunitat de Catalunya, de l’institut d’Estudis Catalans, arquitecte, arqueòleg i historiador.

per Redacció | Foto: Natura

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris