dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU reclama espigons soterrats

Foto: Diari Maresme

El diputat de CiU, Benet Maimí, ha demanat al Parlament català solucions definitives a la regeneració de les platges del Baix Maresme.

El diputat nacionalista ha portat al debat del Parlament “la necessitat de buscar solucions definitives per la regeneració d’aquestes platges com, per exemple, la construcció d’espigons soterrats”. Maimí ha destacat que “aquestes construccions suposarien una inversió inicial més elevada, però que resultaria a la llarga molt més rentable”.

Per Benet Maimí les solucions que s’han fet fins ara són “transitòries, impliquen un cost econòmic, pel medi ambient i afecten la pesca”, tot recordant que cada any els temporals provoquen greus destrosses en les esmentades platges que actualment ja es troben de nou sense sorra.

En aquest sentit, Maimí ha defensat una proposta de Resolució davant la Comissió de Política Territorial celebrada al Parlament per a que el Govern de la Generalitat dugui a terme les gestions necessàries davant el Govern de l’Estat, “per tal d’incloure Premià de Mar com a municipi prioritari pel que fa al pla de regeneració de platges del Baix Maresme i les obres d’emergència per pal·liar els efectes dels temporals d’aquest hivern”.

Segons ha informat el mateix diputat, ha decidit presentar aquesta proposta per a la seva aprovació donada la predisposició dels grups parlamentaris que donen suport al Govern, manifestada en el diputat mataroní d’IC-V, Salvador Milà.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris