diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Denuncien que cauen peces del monument modernista de can Puig i Cadafalch d’Argentona

casa_puig_i_cadafalch_280x87.jpgL’entitat Natura ha denunciat en un comunicat que l’actual estat de degradació de la casa de can Puig i Cadafalch d’Argentona ha ocasionat la caiguda de peces del monument.

casa_puig_i_cadafalch_800x600.jpgL’entitat Natura ha denunciat en un comunicat que l’actual estat de degradació de la casa de can Puig i Cadafalch d’Argentona ha ocasionat la caiguda de peces del monument.

El passat 4 de gener, Natura ja va demanar a les administracions que actuessin ràpidament per evitar la degradació creixent que afectava la casa. Segons els membres de l’entitat, "el que era una petició pel que consideràvem que podia passar, és ara una constatació del que ha passat".

Segons Natura, "a tot el que can Puig i Cadafalch ja havia perdut, ara cal sumar-li un element que coronava la part superior del vèrtex de la casa, i dos merlets d’obra vista". L’entitat argentonina considera que el responsable màxim d’aquesta situació és la falta de manteniment del monument perquè, fins avui, havien passat desenes de situacions meteorològiques pitjors que les que van afectar Argentona els passats dies 7 i 8 de gener.

En aquest sentit, Natura reclama que "els responsables del monument haurien de fer el manteniment i no el fan" i creuen que un cop revisat per dins i per fora "constataríem que estem perden un dels vaixells insígnia del patrimoni arquitectònic argentoní".

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Argentona ha demanat a la Generalitat i a la propietat que endeguin les actuacions necessàries per protegir i conservar aquest monument nacional perquè, segons Natura, "es reconegui, d’una vegada per totes, el valor arquitectònic, social i estratègic que té", conclouen.

per Redacció | Foto: Natura

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris