dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Diaridelamusica.com

– Què és Diari de la Música?

És el primer i únic mitjà de comunicació multiplataforma especialitzat en música de la comarca del Maresme. Oferim un espai de 25 minuts de durada cada setmana a Televisió de Mataró/Maresme Digital Televisió, també som a Mataró Ràdio cada dijous a 2/4 de 8 del vespre en la versió radiofònica del Diaridelamusica.com, tenim un acord per a publicar les cròniques en paper amb el setmanari Capgròs i una web amb dues actualitzacions setmanals.

– Qui hi ha darrere?

Clack Produccions, una associació cultural sense afany de lucre que treballa per dinamitzar el panorama comunicatiu de la comarca apostant per les noves generacions.

– Com i quan neix el projecte?

S’ha anat construint des de setembre de 2006 en base a una idea original d’Eloi Aymerich, el director del programa, i un servidor, Joan Salicrú. Vam començar fent les cròniques de música per a Mataró Ràdio, després vam fer un programa especial per la ràdio en el marc del Cruïlla de Cultures que es va acabar convertint en un espai fix a partir de setembre de 2007. L’any següent vam fer la mateixa operació amb Maresme Digital Televisió -ara en procés de fusió amb Televisió de Mataró- i des de setembre de 2009 tenim un acord amb el setmanari Capgròs per a publicar en paper les cròniques. La pàgina web Diaridelamusica.com funciona des d’octubre de 2008.

– Quins són els objectius principals?

Normalitzar la presència de la música que es fa a la comarca i també la que ve a fer gent de fora a casa nostra i per tant cohesionar la comarca des d’un punt de vista musical. I també intentar elevar el llistó de la qualitat, que la música que oferim se senti en qualitat i el mateix pel que fa a la imatge. Treballem per la música a casa nostra, molt en la línia del projecte de la Casa de la Música Popular, amb qui tenim un conveni de col·laboració, així com amb altres sales com Privat de Mataró.

– Com veieu el panorama musical a Catalunya? I a la comarca?

A la comarca crec que hi ha un tret diferencial que és que hi ha una oferta ingent de concerts, cada cap de setmana, particularment a Mataró però no només a Mataró. Això no passa a vint quilòmetres de casa, al Vallès Oriental, ni al Bages, Osona…. hi ha moltes sales que han agafat com a hàbit programar música en directe i això està molt bé. Per tant el Maresme és una excepció dins el marc de Catalunya, on hi ha una mancança d’un circuit de sales estable a banda de Barcelona, on hi ha de tot i força. Darrerament però, amb la idea de la xarxa de Cases de la Música, i l’irrupció d’una nova fornada de grups de pop en català creiem que s’està normalitzant el panorama, almenys en alguns àmbits.

– De totes les entrevistes que heu fet, quin músic us ha impressionat més?

Es fa difícil respondre, perquè ja han passat moltes persones pel programa. Totes tenen el seu què. Hi ha gent d’aquí com Teddy Dos Dedos que ha estat molt temps fora i ens ha explicat com li ha anat, o músics de fora com TS Brooks, un cantant d’Estats Units que va venir a gravar a Òrrius aquest Nadal. Hi ha una gran diversitat d’orígens, de propostes, d’objectius… i això fa molt enriquidor un projecte com el de Diaridelamusica.com.

– Similituds i diferències del periodisme musical a altres formes de periodisme.

Pretenem el mateix: explicar la realitat, interpretar-la, fer-nos ressò de les iniciatives interessants que es fan al territori. Potser en aquest cas una diferència, una singularitat és que treballem per potenciar molt aquestes iniciatives que es fan a tota la comarca i tenen poca presència als mitjans de comunicació. Aquests certamens tenen en el Diaridelamusica.com un aliat. Ells ho saben i n’estem molt contents.

– Què creieu que cal reivindicar del que s’està fent i no es coneix prou?

Precisament aquestes iniciatives al territori que s’estan fent. Hem de treballar perquè es coneguin més festivals com el Petit Sons o sales com la Rubik de Vilassar de Mar. Hi ha molta feina a fer.

– I quin és el principal buit a la comarca?

Segurament el no creure’s que aquesta oferta és important, pot fer venir gent de Barcelona, gent del Vallès Oriental… tenim un gran potencial…

– Ens podeu avançar alguns dels propers reportatges?

Us recomanem la peça sobre Gerard Quintana que oferirem a partir d’aquest dimarts. Quintana ve a actuar aquest dissabte dia 6 al Casal Nova Aliança de Mataró després de dinous anys de no actuar a la capital del Maresme.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per