diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els efectes dels danys causats als boscos per les ventades i la neu podrien durar fins l’estiu

Segons informen les ADF Maresme i Vallès Oriental, els danys causats per les darreres ventades i la neu als boscos de les dues comarques augmentaran els danys ocasionats per les plagues forestals, la mortaldat d’arbres i el risc d’incendis.

boscos_afectats_800x600.jpgSegons informen les ADF Maresme i Vallès Oriental, els danys causats per les darreres ventades i la neu als boscos de les dues comarques augmentaran els danys ocasionats per les plagues forestals, la mortaldat d’arbres i el risc d’incendis.

En un comunicat, les ADF han assegurat que a més de la trencadissa de branques i d’arbres que va causar la tempesta de vent i neu del 7 i 8 de gener, els seus efectes duraran com a mínim fins a la primavera i l’estiu. En el cas de les pinedes, els arbres caiguts i les ferides al brancatge "faran d’esquer dels insectes que les ataquen, i afavoriran l’entrada i expansió dels fongs". En aquest sentit, si les condicions ambientals els hi són favorables, "es podria incrementar considerablement la mortalitat de pins i paral·lelament el risc d’incendi forestal", afegeixen.

Les ADF també han lamentat que, a tot això, s’hi ha d’afegir la manca de recursos econòmics per a la gestió forestal i la no extracció de la fusta dels arbres morts, "que no fa més que complicar la situació", apunten. Malgrat aquestes previsions negatives, també assenyalen com a dada positiva que davant de l’increment d’insectes nocius, hi haurà també un increment dels seus enemics naturals (altres insectes, ocells insectívors, etc…) que reduiran sensiblement els danys que podrien causar aquestes plagues.

per Redacció | Foto: ADF Maresme i Vallès Oriental

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris