divendres, 20 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Endesa inverteix en tallafocs al bosc

Foto: Google Maps

La companyia Endesa ha informat en un comunicat que durant l’any 2009 va invertir 698.000 euros per als treballs de manteniment de la massa forestal que creix al voltant de les línies elèctriques del Maresme. Segons l’empresa elèctrica, aquesta inversió té com objectiu “no només de garantir la continuïtat del servei i salvaguardar les instal·lacions davant de possibles incendis forestals, sinó com a tallafocs davant de situacions adverses“.

Les mateixes fonts asseguren que aquesta operació permet obrir corredors i corriols de seguretat a sota de les xarxes tant de mitja com de baixa tensió ubicades a la comarca. Així, “es pretén evitar incidències en el subministrament elèctric degudes a la proximitat de la massa forestal a les línies”. En aquest sentit, Endesa ha realitzat aquestes tasques al llarg de 247 quilòmetres de línies aèries de mitja tensió i en xarxes de 265 centres de transformació.

Segons Endesa, abans s’acostumava a tractar la superfície de manera constant o regular, però amb la noves mesures “s’actua en funció de la longitud de la línia elèctrica i de la seva alçada, i es redueix l’impacte de l’entorn natural, contribuint al desenvolupament sostenible marcat per la Companyia”.

Criteris de tala

Les tècniques de tala i poda d’arbrat i massa s’executen segons els criteris que estipulen els decrets i resolucions de la Generalitat de Catalunya en la matèria i que, entre altres aspectes, marquen la periodicitat en funció del calendari de creixement de les diferents espècies. D’aquesta manera, el pla triennal de tala i poda – els requisits reglamentaris del qual estan marcats per la Generalitat – inclou totes les línies que es troben en zones forestals, estiguin o no poblades d’arbres, i les que es troben en franges de 500 metres, i marca les distàncies mínimes, tant horitzontals com verticals, que hi ha d’haver entre els elements elèctrics i la vegetació, així com els passadissos de seguretat i els camins de reconeixement.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per