diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Impulsen l’ARE de Malgrat de Mar

Foto: Google Maps

El Govern català ha autoritzat aquest dimarts la constitució de consorcis per impulsar 16 àrees residencials estratègiques (ARE) a Catalunya que permetran la construcció de 19.306 pisos, dels quals 10.707 seran habitatges protegits. Entre els ARE autoritzats avui hi ha el previst al sector “Escultor Clarà” de Malgrat de Mar, on es preveu edificar 525 habitatges (249 lliures i 276 protegits).

A partir d’aquest acord del Govern, i amb cada ajuntament, es decidirà el ritme de creació d’aquests consorcis per a l’impuls de cadascuna de les àrees residencials estratègiques dels seus municipis, “segons les seves necessitats i l’existència de demanda per fer-ho“, apunten fonts del Govern català.

Foto: gencat

Cal recordar que el Consell de Govern va aprovar, a finals de l’any passat, la constitució dels consorcis de 23 municipis per desenvolupar 31 àrees residencials estratègiques. Entre els consorcis autoritzats hi ha el de l’ARE de Pineda Centre, constituït el passat 29 de març entre l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i l’Ajuntament de Pineda, que preveu la construcció de 1.998 habitatge (970 lliures i 1.028 protegits) al municipi maresmenc.

En total, la Generalitat ha aprovat ja la constitució de 37 consorcis a Catalunya per crear 47 ARE on s’impulsaran 54.017 nous habitatges. D’aquests, 29.255 pisos seran de protecció oficial.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris