dijous, 14 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La casa Puig i Cadafalch arriba al Síndic

Foto: Natura

El Centre d’Estudis Argentonins (CEA) ha presentat aquest dimecres una queixa al Síndic de Greuges per la situació actual de la casa Puig i Cadafalch d’Argentona, demanant-li que “insti” a la Direcció General de Patrimoni Cultural a fi que requereixi ‘urgentment’ a la propietat aquelles obres que els tècnics de la pròpia administració consideren imminents.

Segons el CEA, la Generalitat no ha fet encara cap requeriment al respecte. Davant el que consideren un ‘enquistament’ de la situació en què es troba la casa Puig i Cadafalch, el Centre d’Estudis ha decidit passar a l’acció. En aquest sentit, l’associació ha presentat una queixa al Síndic de Greuges perquè insti a la Secretaria General de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a actuar “tal i com s’havia compromès a fer”, subratllen.

El Centre d’Estudis, que està seguint molt de prop la situació de la Casa Puig i Cadafalch, ha pogut saber que l’informe sobre l’edifici modernista que els tècnics de la Generalitat van fer el gener passat, reclamava intervencions amb caràcter ‘imminent’ per tal de mantenir l’estat actual i que no s’augmenti la seva degradació, concretament, una intervenció global a la coberta i al terrat. També es demanava la consolidació dels merlets existents i la valoració de la recol·locació dels anteriorment ensulsiats, que actualment es troben enmagatzemats. No obstant, hores d’ara, la propietat no ha fet res i la secretaria de Patrimoni tampoc li ha fet cap requeriment perquè actuï al respecte. El CEA també recorda que el passat mes de febrer la propietat va tapar els tres forats de la coberta, va retirar els merlets caiguts i els que tenien risc de caure, i va col·locar un tornapuntes entre l’obra vista i la façana en els merlets que es troben en millor estat, per “consolidar la seva estabilitat de manera provisional”.

Finalment, el Centre d’Estudis reclama que en cas que la propietat no executi aquestes actuacions, “tal i com diu la llei”, que sigui l’administració autonòmica la que ho executi amb caràcter subsidiari.

En venda

D’altra banda, segons asseguren fonts de l’associació, la propietària de la casa Puig i Cadafalch hauria posat la casa a la venda en no posar-se d’acord amb la Generalitat amb els termes d’una cessió per a ús públic de l’edifici.

1 comentari per a “La casa Puig i Cadafalch arriba al Síndic”

  1. […] entitats i particulars van impulsar en els darrers anys diverses iniciatives i queixes  per impulsar la rehabilitació d’aquest destacat immoble que, després d’aconseguir […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per