dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La pesca, sector turístic

Foto: sxc.hu

La nova Llei de Pesca que el Parlament de Catalunya votarà aquest dimecres, 10 de febrer, preveu que els vaixells puguin fer activitats turístiques com a diversificació de la seva activitat. També neixen noves eines de protecció per a la pesca recreativa, de marisqueix i l’aqüicultura i, a més, si es vol fer una actuació sobre el medi marí, caldrà un informe previ del Departament.

Després d’haver superat el seu tràmit parlamentari en comissió, el nou text legal, considerat ‘capdal’ pels seus impulsors, ha de marcar el futur del sector pesquer de Catalunya en els propers anys. Durant la tramitació del projecte de llei, s’han acceptat la majoria de les esmenes del sector, que segons els seus responsables, “han enriquit el text inicial”.

L’objectiu és adaptar la normativa autonòmica en matèria de pesca per assumir les noves realitats del sector pesquer i marítim. També es pretén omplir un gran buit legal en la regulació de l’activitat de la pesca a Catalunya, també emmarcada en la política comuna de pesca de la Unió Europea i en la normativa estatal sobre la matèria.

Amb l’aprovació del projecte de llei, la construcció d’un vaixell nou a Catalunya requerirà la baixa d’una embarcació equivalent per afavorir el no increment de l’esforç pesquer en l’àmbit català. El text legal també contempla activitats complementàries de diversificació del sector. Així es preveu la possibilitat que les embarcacions de pesca puguin dur a terme activitats educatives, científiques i turístiques. A més, a partir d’ara, caldrà un informe previ no vinculant de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima davant d’actuacions sobre el medi marí, com ara la regeneració de platges, dessalinitzadores, etc.

A la sessió parlamentaria, assistirà el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i el director general de Pesca i Acció Marítima, Martí Sans. Durant el debat del projecte de llei, també està prevista la presència d’una trentena de representants del sector, entre els quals, hi haurà el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Catalunya, així com representants de diverses confraries territorials, entre elles la de Montgat – El Masnou – Premià de Mar.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris