diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Caldes denuncia que l’anterior concessionària de la brossa estafava al municipi

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac assegura que l’anterior empresa concessionària de la recollida de la brossa hi afegia un 35% de tones i calcula que la presumpta estafa podria arribar a més de 40.000 euros anuals.

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac assegura que l’anterior empresa concessionària de la recollida de la brossa hi afegia un 35% de tones i calcula que la presumpta estafa podria arribar a més de 40.000 euros anuals.

Des del canvi d’empresa concessionària del servei de recollida de brossa – el passat 10
de setembre de 2009 – l’Ajuntament ha constatat que el volum de treball i recollida és el mateix que abans, però en canvi, s’ha reduït notablement el tonatge que es porta a cremar a la Planta de Tractament de Residus de Mataró.

Segons les dades de que disposa el consistori, en els darrers tres mesos i mig de l’any
2009, el tonatge tractat per la Planta, provinent de Caldes, ha estat de 431,08 tones, mentre que en el mateix temps de l’any passat se n’havien facturat 582,90. Aquesta diferència de 151,82 tones representa una quarta part menys. A més, respecte anys anteriors, la diferència es més o menys la mateixa, fet que, segons el consistori, "demostra que, amb tota probabilitat, l’engany ha estat comès de forma continuada". Completa aquest panorama la recollida selectiva, que durant aquests anys ha significat un descens prou important del tonatge aportat a Planta i en canvi, "a Caldes ha resultat més aviat al contrari", afegeixen les mateixes fonts.

Per l’Ajuntament, la repercussió econòmica d’aquestes dades demostren que "l’estafa comesa en els darrers anys per part de l’antiga concessionària ha estat prou evident". Segons el consistori, "una extrapolació de les dades força aproximada permetria valorar el volum de l’estafa, només per aquest concepte, en uns 40.000 euros anuals". Agreuja aquesta situació el fet que l’excés de tones facturat de forma progressiva ha ocasionat que Caldes s’hagi excedit cada mes de cada any del tonatge assignat, i per tant, s’ha pagat a un cost més elevat per considerar-ne un excedent quan, actualment, no existeix excedent de tonatge.

L’alcalde, Joaquim Arnó (CiU), s’ha lamentat de la situació creada i de la ‘impunitat’ amb que l’empresa sembla haver actuat, "no acabo d’entendre com és possible que ningú se’n adonés, perquè les xifres son aclaparadores i fan posar els pels de punta", i ha afegit que "per culpa de les factures inflades, els caldencs han pagat durant molts anys força tones de més que no els corresponia i a un preu molt superior.

Si es reparteix l’import total entre els aproximadament 1.800 habitatges que hi ha al municipi, resulta que cada família ha pogut pagar uns 21 euros de més cada any. "Sen dubte, un autèntic disbarat", ha manifestat Arnó qui també ha conclòs que "arribarem fins on sigui per aconseguir recuperar tot el que s’ha estafat a Caldes". També, segons l’alcalde, "el descobriment de l’estafa farà possible que l’import d’aquesta nova recollida, que es fa a part, quedi absorbit amb la diferència que es pagava de més, i per tant, no serà necessari incrementar el rebut de la taxa", tal i com es va acordar en el Ple Municipal de novembre passat.

Cal recordar que l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ja ha presentat la corresponent denúncia als Jutjats contra l’anterior concessionària, l’empresa Mare Nostrum SL, i ha demanat que, a nivell intern i del Consorci de Tractament de Residus, es recopili tota la informació i s’analitzin totes les dades.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris